Förändringar jag inte gillar

Jag har under de senaste veckorna märkt förändringar hos våran älskade lilla hamster tjej. Förändringar jag inte gillar. :(
 
Hon blir ju 2-år i December den lilla speciella tjejen så tyvärr börjar hon att bli gammal nu. :(
 
Fastän jag vet att hamstrar har kort livstid, att dom lever oftast bara 2-3 år så blir jag otroligt ledsen av att se de här förändringarna.
 
Det började med att jag såg att hon andas lite annorlunda än hon brukar göra. Snabbare på nåt sätt. Och i sommar har hon varit slö och mest velat sova.
 
Men så har det ju också varit väldigt varmt i sommar så hon har säkert varit påverkad av det också liksom vi människor.
 
Det märks så tydligt att hon har blivit äldre och just nu är det en helt annan hamster än den vi tidigare haft. Dom som aldrig haft såna här fina och små djur tycker säkert man är löjlig och att det bara är en litet djur ju.
 
Men för mig betyder den här lilla tjejen allt. Hon är min lilla speciella och fina tjej. Som en familjemedlem liksom.
 
Hon som alltid ville ut förut och gnagde på gallret om hon inte fick komma ut.
 
Nu vill hon bara vara i sin bur. Sover hela dagarna och skulle inte jag bry mig om henne och ge henne närhet så skulle hon vara inne i sitt bo även hela natten.
 
Men jag vill att hon ska känna våran närhet. 
Ikväll har hon inte velat komma ut alls, bara sitter och äter på sin fröstång. Men det ser jag som nåt positivt på sätt och vis. För då äter hon i alla fall och har aptiten. :)
 
Jag har burgallret öppet hos henne just nu och hon sitter bredvid mig i sin bur. Hon bryr sig inte ett dugg om att det är öppet. Så ja jag har märkt att allt inte är som det ska med henne.. 
 
Men i övrigt verkar hon vara som annars. Blir lite mera andfådd när hon är ute bara. Och vill vara mycket ifred just för tillfället. 
 
Min älskade lilla tjej.
 
Nu blev det visst ett helt inlägg om en liten, liten hamstertjej. :D
Vi älskar den här lilla hamstern som fick namnet Zizzi. 

En tur med Elba färjan idag

Elba färjan tar höst och vinter uppehåll från och med i morgon dom. Så då ville vi passa på att åka med den mysiga båten innan den går i ide. :D
 
Så det blev en mysig dag på vattnet. Med många foton tagna givetvis. Kommer att visa lite fler bilder från dagen sedan.
 
Men just nu får det bli dessa två bara. På båten Elba helt enkelt.
 
Elba färjan är 117 år gammal. 
 
Dom har restaurerat båten i omgångar. Senast dom gjorde det var mellan åren 1995-1997.
Den är fin och mysig den här båten som sagt var. 
 
Kul också att vi hann åka med den innan den slutade gå för i år. Vi tog en mysig fika ute på ön Elba och sen åkte vi med båten tillbaka igen en timme senare. Mysig dag har det varit.
 

Branden här i Västmanland

Det kan väl inte ha undgått någon att det brunnit här i Västmanland. Sveriges största brand genom tiderna. 
 
Jag förstår absolut att det varit hemskt för de drabbade, jag är inte känslokall som människa. Men det har tjatats om detta i media, på Facebook, Twitter, Instagram, bland människor överallt o.s.v.. 
 
Jag tycker det är super hemskt att djur har försvunnit och även blivit innebrända, att människor fått sina hem förstörda och vissa har t.om omkommit i branden. Det är tragiskt som tusan. :(
 
Det har också varit väldigt mycket hjälpinsatser från räddningstjänst, brandmän, frivilliga och frivilliga organisationer. Människor har verkligen gått man ur huset för att hjälpa till. 
 
Vissa har gjort det för att dom verkligen vill gör en insats och att hjälpa dom drabbade. Dom kanske själva har varit med om något liknande och vill därför göra en insats där det behövs.
 
Men så finns det dom som också är med för att dom är nyfikna och för att kunna lägga upp bilder på Facebook, Instagram och Twitter för att visa vad duktiga dom är. Och för att folk ska verkligen se vad dom ställt upp...
 
När dom i själva verket är nyfikna och vill ha fina bilder när barnen och dom själva sitter i räddningstjänstens fordon. Det tycker jag är patetiskt faktiskt.
 
Som jag skrivit så förstår jag absolut tragiken i det hela men om nu folk kan göra allt för att hjälpa de som är drabbade här och nu av branden vart är den energin när det gäller att hjälpa uteliggarna??
 
Alltså Sveriges dagliga uteliggare, inte de s.k tiggarna som sitter utanför ICA från 10-17... 
 
Kan man lägga både pengar, tid och energi till att hjälpa folk som har ett hem (oavsett om det blivit helt skadat eller om de får återvända hem dit igen efter några veckor) så tycker jag faktiskt att folk ska kunna vara med och sponsra härbärgen också som det är brist på... T.ex..
 
Dom här dagarna som gått sedan branden startades olyckligt har man ju verkligen sett att det absolut finns tid, pengar och resurser. Så vart finns dom resurserna de andra dagarna om året för att hjälpa utsatta människor då?
 
Jag kan just tänka mig att jag nu har retat upp en och annan person med mina ord. Men det här är bara min åsikt och mina tankar det.
 
För jag värnar även om de som inte har ett hem året om... Sköt om er!
Visa fler inlägg