Biskvier

Ca 22 st.
 
Ugn: 175º 15-20 minuter
 
Bottnar:
200 g mandelmassa
1 ½ dl socker
2 äggvitor
 
Fyllning:
250 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
 
Garnering:
150 g mörk blockchoklad
1 tsk matolja
 
Botten:
Finfördela mandelmassan i en matberedare.. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa allt till en pösig smet.
 
Klicka ut smeten till små runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper.Låt dem stå på plåten ca 30 minuter i rumstemperatur.
Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 175º, 15-20 minuter. Låt dem kallna på plåten. Lossa dem.
 
Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till en pösig smet. Tillsätt äggulorna, en i taget.
 
Bred krämen på kakornas undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning.
Ställ kakorna ca 30 minuter i kylskåpet eller 15 minuter i frysen så att de blir riktigt kalla.
Smält chokladen och oljan i en skål i vattenbad eller i mikro på full effekt 1-2 minuter.
 
Doppa krämsidan på kakorna i chokladen 2 gånger. Låt chokladen stelna mellan doppningarna.
Förvara biskvierna svalt men helst inte i kylskåpet eftersom chokladen då kan få en matt yta. Biskvier går att frysa. Hållbarhet ca 3 månader.
Ingen har kommenterat än, bli den första!

Kommentera här!

publicerat i Recept
Taggar: Västerås, bakning, bakverk, biskvier, choklad, fika, gott, mandelmassa, smörkräm, sverige, sweden