Ibland blir det inte som man har tänkt sig!

Nej, det blir ju inte det.
 
Pratade med datorfirman tidigare idag som fixar min dator. Det som var felet med datorn var att det var ett tjockt lager med damm í och intill fläkten tydligen.
 
Det var därför den var överhettad. Jag sa hela tiden till min älskling att det är nåt med fläkten tror jag. Plus att jag sa det till firman när jag var in där första gången och beskrev hur datorn krånglade på för vis.
 
Men nej, ingen av dom trodde det... Men tänk så rätt jag hade. Jag trodde dock inte det skulle vara damm i den, trodde mer på att fläkten skulle vara trasig typ.
 
Men nu var det alltså ett tjockt lager med damm och dom skulle åtgärda det idag. Jag fick ett prisförslag som jag godtog för det var faktiskt på ett ungefär den summan jag hade tänkt mig att det skulle gå att laga min dator.
 
När jag sen var på jobbet så ringde dom igen och talade om att det var även moderkortet som det var fel på.. Så det blir 1000 kronor dyrare att fixa den.
 
Fortfarande tycker jag det är billigt med tanke på att dom måste riva hela datorn för att åtgärda de här sakerna. Men det är inget jag tycker vi har råd att lägga pengar på just nu.
 
Men jag sa ok till att dom skulle fixa det. Så den blir klar under morgondagen så jag hämtar den när jag kan sen helt enkelt.
 
I helgen som var så var jag och älsklingen till Bollnäs faktiskt.
 
Jag skulle hjälpa morsan med diverse saker. Och älsklingen gillar Bollnäs väldigt mycket så han ville också följa med.
 
På Fredagen spelade Västerås SK, alltså VSK, premiär match i Elitserien mot Ljusdal så då åkte vi faktiskt till Ljusdal för att kolla på bandy.
 
Jag följde med som sällskap och för att fota jag.
 
VSK´s supporter klubb inför matchen!
 
 
Hela laget peppar varandra innan spelet började.
 
 
Janne Rintala i farten med bollen!
 
Glada miner efter matchen. 5-2 till Västerås!
 
Jag knäppte på Aksel Ekblom efter matchen också.
 
Helgen har gått väldigt fort tycker jag. Morsan var tacksam för att jag bl.a städade åt henne.
 
Efter hennes höftledsoperation så har hon ju svårt att utföra såna sysslor eftersom hon måste gå med krycka när hon går å så..
 
Jag har en viss längtan tillbaka till Bollnäs ibland faktiskt. Men jag trivs också bra här i Västerås. Det är en fin stad med trevliga människor.
 
Jag skulle inte vilja flytta tillbaka till Hälsingland faktiskt. Inte än i alla fall. Om några år vet jag ju inte. Då kanske vi är redo för det jag och älsklingen.. Tiden får utvisa som man brukar säga.
 
Ingen har kommenterat än, bli den första!

Kommentera här!

Publicerat i Min enkla vardag
Taggar: Bandy, VSK, Västerås, bollnäs, ljusdal

Låtsasvärld

Tänkte på en sak nu ikväll. Jag som snubblar över många olika bloggar och är in och läser ser ju en trend bland bloggare. Främst yngre bloggare.
 
Att man vill vara någonting man egentligen inte är. Vad är det för nåt som är så fel med att vara bara just sig själv då? Den tanken slogs jag av ikväll.
 
Jag försöker inte måla upp en bild av mig själv som inte överensstämmer med verkligheten.
 
Ta t.ex alla dessa s.k fotobloggar. Jag tycker inte att en fotoblogg är en blogg där en person lägger upp en slafsigt fotad bild på t.ex en park eller ett löv.
 
Och att personen ifråga inte ens redigerat bilderna (alltså gjort dom skarpare, ökat lite grann på färgerna så inte fotona ser platta och trista ut) och sen kallar sin blogg för en fotoblogg.
 
Det känns lite grann som att man vill försöka vara som alla andra när man håller på så tycker jag. Det är ju absolut upp till var och en.
 
Och det gäller inte bara bloggarna.
 
Man ser ju också på t.ex Facebook att folk lägger upp text och bilder på hur fina deras hem är. Hur bra dom är på att ta hand om djur och barn, också vet man att verkligheten inte alls överensstämmer med det dom skriver..
 
Det är en konstig värld vi lever i ibland. Jag försöker att alltid hålla mig till så som verkligheten ser ut jag och har inget behov av att försköna min vardag.
 
Även fastän den många gånger inte alls är som jag vill att den ska vara. Men det tjänar ju ingenting till att försöka låtsas vara någonting jag inte är.
 
Ang. bloggar så har jag ju flera bloggar som jag är aktiv på jag.
 
Den här bloggen har jag hållt mig fast vid men när det kommer till min konsertblogg så har jag testat lite olika för att jag inte varit nöjd.
 
Blogg.se var jag inte nöjd med när det gäller min konsertblogg för jag ville ha ett litet mer färdigt koncept på ett annat vis än vad dom kunde erbjuda.
 
Så då bytte jag till blogger.com men den är så svår att förstå sig på tycker jag. Så den har jag mer eller mindre också gett upp.
 
Nu bloggar jag hos Spotlife istället som har sin leverantör hos Wordpress som passar mig ypperligt tycker jag. För jag gillar att blogga under Wordpress och menyerna är enkla att förstå sig på när man väl satt sig in i dom.
 
Så är ni nyfikna på min andra blogg kika gärna in HÄR
 
Anledningen till att jag kallar den bloggen för foto och konsertblogg är för att tydliggöra att jag inte bara lägger upp bilder från olika konserter där.
 
Jag lägger alltså även upp bilder jag tar på hundar, katter, människor, porträttbilder, natur, hamstrar...
 
Jag tycker det är kul att blogga jag och har alltid tyckt det.
 
 
Ingen har kommenterat än, bli den första!

Kommentera här!

Publicerat i Min enkla vardag
Taggar: Bloggar, blogg.se, djur, fotobloggar, konsert, konsertblogg, natur, porträtt, spotlife, wordpress

Fler foton från Vallby Friluftsmuseum´s höstfest

Det absolut roligaste jag har gjort i år när det kommer till fotandet så är det att ha besökt Vallbys egna Höstfest här i Västerås.
 
Tänk er själv att få vara med om fårklippning
 
Brödbakning
 
Knyppling
 
Med i tryckeriet och se hur dom tryckte kort förr i tiden
Och han hade en sån fin hund med där också sen fick också hamna med på bild. :D Han låg där och kollade ut på allt som hände där ute han.
 
Se in i byskolan och hur fint dom hade det där inne
 
Se hur man klädde sig förut
 
Träffa en fin get som gick i ett koppel
 
Och slutligen vara med på ett 1800-tals bröllop
 
Och allt detta på bara en enda dag! Det var super kul kan jag ju säga!
 
Och jag som har ett stort intresse av att fota också tog ju bra många bilder där givetvis. Men roligt var det.
 
Och min första gång. Jag ska absolut iväg nästa år igen när dom har den där höstfesten!
 
Ingen har kommenterat än, bli den första!

Kommentera här!

Publicerat i Min enkla vardag
Taggar: 1800-tals bröllop, Vallby Friluftsmuseum, Västerås, foton, får, fårklippning, getter, höst, höstfest, museum
Visa fler inlägg