Falska potatisbakelser

FALSKA POTATISBAKELSER
 
4 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl mjölk
200 g margarin, smält
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
 
Smörkräm:
300 g margarin
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
 
Marzankräm:
6 msk pulver vispas ihop med
3 dl mjölk
 
Garnering:
200 g mandelmassa
Kakao
 
Ugn: 175º i 20-30 min
 
Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och ha i blandningen i smeten. Rör i mjölk och margarin och blanda ihop allt.
 
Grädda kakan ca 20-30 minuter i 175º. Gör under tiden smörkrämen i en bunke och marzankrämen i en bunke.
 
När kakan är färdiggräddad, låt den kallna.
 
Kakan blir aldrig riktigt brun, utan den ska vara vit som på bilden!
Blanda ihop smörkrämen med marzankrämen.
När smörkrämen och marzankrämen blandas blir glasyren grynig. Du har inte gjort nåt fel, den ska vara så.
Bred på glasyren,
Hyvla mandelmassan över kakan.
Strö över kakao över kakan med en tesil.
Styckefrys dom. Skär upp dom i bitar och frys dom på så vis alltså.
Njut av dina goda kakor.