Förändringar jag inte gillar

Jag har under de senaste veckorna märkt förändringar hos våran älskade lilla hamster tjej. Förändringar jag inte gillar. :(
 
Hon blir ju 2-år i December den lilla speciella tjejen så tyvärr börjar hon att bli gammal nu. :(
 
Fastän jag vet att hamstrar har kort livstid, att dom lever oftast bara 2-3 år så blir jag otroligt ledsen av att se de här förändringarna.
 
Det började med att jag såg att hon andas lite annorlunda än hon brukar göra. Snabbare på nåt sätt. Och i sommar har hon varit slö och mest velat sova.
 
Men så har det ju också varit väldigt varmt i sommar så hon har säkert varit påverkad av det också liksom vi människor.
 
Det märks så tydligt att hon har blivit äldre och just nu är det en helt annan hamster än den vi tidigare haft. Dom som aldrig haft såna här fina och små djur tycker säkert man är löjlig och att det bara är en litet djur ju.
 
Men för mig betyder den här lilla tjejen allt. Hon är min lilla speciella och fina tjej. Som en familjemedlem liksom.
 
Hon som alltid ville ut förut och gnagde på gallret om hon inte fick komma ut.
 
Nu vill hon bara vara i sin bur. Sover hela dagarna och skulle inte jag bry mig om henne och ge henne närhet så skulle hon vara inne i sitt bo även hela natten.
 
Men jag vill att hon ska känna våran närhet. 
Ikväll har hon inte velat komma ut alls, bara sitter och äter på sin fröstång. Men det ser jag som nåt positivt på sätt och vis. För då äter hon i alla fall och har aptiten. :)
 
Jag har burgallret öppet hos henne just nu och hon sitter bredvid mig i sin bur. Hon bryr sig inte ett dugg om att det är öppet. Så ja jag har märkt att allt inte är som det ska med henne.. 
 
Men i övrigt verkar hon vara som annars. Blir lite mera andfådd när hon är ute bara. Och vill vara mycket ifred just för tillfället. 
 
Min älskade lilla tjej.
 
Nu blev det visst ett helt inlägg om en liten, liten hamstertjej. :D
Vi älskar den här lilla hamstern som fick namnet Zizzi. 
Visa fler inlägg